Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Загальні інструкції щодо встановлення нагрівальних кабелів

Корисна інформація

При встановленні нагрівальних кабелів необхідно дотримуватися таких правил:

  1. Нагрівальний кабель повинен застосовуватись згідно з рекомендаціями DEVI.

  2. Підключення нагрівального кабелю повинно проводитися стаціонарно (не через розетку) та відповідно до чинних Правил пристрою електроустановок (ПУЕ).

  3. Кабель і терморегулятор повинні підключатися через Реле струму Витоку (Діффреле) з диференціальним струмом, що відключає, не більше 30 мА.

  4. Підключення нагрівального кабелю або мату повинно проводитись кваліфікованим електриком.

  5. Необхідно дотримуватися рекомендованої та максимальної потужності на 1 кв. м підлоги.

  6. Важливо, щоб конструкція підлоги була добре теплоізольована знизу відповідно до будівельних норм, щоб низхідні втрати втрати були зведені до мінімуму. Також важливою є вертикальна ізоляція крайових зон (перехід під-зовнішня стіна). Вона має бути максимально якісною, щоб перешкоджати прямій втраті тепла через стіни.

  7. Нагрівальний кабель забороняється укорочувати, подовжувати або піддавати механічному напрузі або розтягуванню. Необхідно оберігати ізоляцію кабелю від пошкоджень.

  8. Поверхня, на яку укладається нагрівальний кабель, має бути очищена від сміття та гострих предметів.

  9. Діаметр вигину кабелю має бути не менше 6 діаметрів кабелю.

  10. Лінії нагрівального кабелю не повинні торкатися або перетинатися між собою чи іншими кабелями.

  11. Нагрівальний кабель повинен бути заземлений відповідно до чинних правил ПУЕ та БНіП.

  12. До та після встановлення кабелю, а також після заливання розчином слід заміряти опір кабелю та опір ізоляції. Опір кабелю повинен відповідати вказаному на сполучній муфті та перебувати в діапазоні -5% ÷ +10%. Опір ізоляції повинен перевірятись спеціальним приладом з робочою напругою 500-1000 В.

  13. Для керування кабельною системою необхідно обов'язково використовувати терморегулятори

     Devireg™.
  14. Необхідно накреслити план із зазначенням місць розташування муфт, холодного кінця та напряму укладання кабелю, відзначити крок укладання та потужність.
  15. При укладанні одножильного нагрівального кабелю (наприклад, DSIG-20) необхідно враховувати, що він має два "холодні кінці", і вони обидва повинні підключатися до регулятора, тобто. необхідно повернути другий кінець до місця встановлення регулятора.
  16. Укладання кабелю при низьких температурах становить складність, оскільки оболонка кабелю стає жорсткою. Ця проблема вирішується шляхом розмотування кабелю та підключення на короткий час робочої напруги.
  17. Категорично забороняється вмикати нерозмотаний кабель!
  18. Не рекомендується укладати нагрівальний кабель за температури нижче -5°C.

Установка в бетону підлогу

  1. Необхідно визначити місце встановлення терморегулятора  Devireg™ і при необхідності зробити штрабу в стіні для прихованої проводки та монтажної коробки.
  2. Нагрівальный кабель DeviflexTM розкладається рівномірно по поверхні підлоги, обходячи труби і ділянки, призначені для ванних, стаціонарних меблів і т.п.
  3. Для простоти та міцності укладання рекомендується застосовувати металеву монтажну стрічку DevifastТМ, яка має кріплення для кабелю через кожні 2,5 см. Крок розкладки стрічки – 50 см. Стрічка має бути міцно прикріплена до основи (цвяхи, дюбелі тощо).
  4. Датчик на дроті для вимірювання температури підлоги поміщається в гофровану трубку ∅10-20 мм. Гофротруба повинна прокладатися по підлозі і потім по стіні до монтажної коробки, в якій буде встановлено терморегулятор. Відстань від стіни підлогою близько 1 м. Трубка повинна забезпечувати вільну заміну датчика через монтажну коробку (отвір у стіні). Вона має бути заглушена (захищена) від попадання розчину на кінці, який перебуватиме у стяжці. Трубка з датчиком кріпиться між лініями кабелю (з відкритого боку петлі) на одному рівні з ними або трохи вищою.
  5. Необхідно заливати кабель розчином з особливою обережністю та акуратністю. Розчин не повинен містити гострого каміння.
  6. Нагрівальний кабель та сполучна муфта повинні бути повністю залиті розчином. При продаванні нагрівального кабелю в теплоізоляцію або утворення повітряних кишень навколо кабелю температура кабелю може піднятися вище допустимої і пошкодити його.
  7. Якщо конструкція підлоги є холодною - знаходиться на грунті, балконній плиті, над проїздом або підвалом, що не опалюється, обов'язково необхідна установка утеплювача товщиною не менше 20 мм! Для інших випадків установка утеплювача "бажана". Використовуйте спеціальні утеплювачі для підлоги.
  8. Якщо нагрівальний кабель встановлюється безпосередньо на теплоізоляцію, можна використовувати як роздільник металеву (штукатурну) сітку з коміркою близько 2 см і диметром дроту 1 мм. Переконайтеся, що контакт кабелю з ізоляцією вимкнено на всій площі укладання. Щоб уникнути контакту кабелю з ізолятором, можна зробити попереднє укладання тонкого шару розчину, а потім встановлювати кабель.
  9. При закладці обігрівача в цементно-піщану стяжку забороняється його включення до повного затвердіння цементного розчину (не менше 28 днів)! При заливанні іншими типами розчинів повинні дотримуватись рекомендацій виробника. Завжди при визначенні конструкції підлоги (товщина стяжки, наявність гідроізоляції, кріплення покриття тощо) необхідно керуватися будівельними нормами та правилами та рекомендаціями виробника.
  10. Нагрівальний кабель повинен керуватися терморегулятором. При комфортному підігріві поверхні (система "Тепла підлога" – допоміжне опалення) використовується регулятор з датчиком температури підлоги, а при повному опаленні – з датчиком температури повітря або його комбінацією з датчиком температури підлоги для обмеження максимальної температури підлоги. Макс. допустима температура поверхні дерев'яної підлоги, укладеної безпосередньо на бетон, дорівнює 27°С. Зазвичай для дерев'яної підлоги товщиною до 15 мм у терморегуляторі встановлюється обмеження 30°С, для більшої товщини – близько 35°С.
  11. Стабілізація температури на заданому регулятором рівні температури відбудеться протягом 1-3 днів після увімкнення системи. Цей час залежить від конструкції підлоги та глибини залягання кабелю.
  12. При пошкодженні кабелю пошук місця пошкодження значно полегшується, якщо відомо місце розташування сполучної та кінцевої муфт, крок укладання кабелю тощо. Необхідно накреслити план із зазначенням місць розташування муфт, холодного кінця та напряму укладання кабелю, відзначити крок укладання та потужність. Використовуйте спеціальну сторінку в "Інструкції з встановлення" для кожного кабелю.
УВАГА! Кабельні електричні системи DEVI не потребують обслуговування. На нагрівальний кабель DeviflexTM, нагрівальні мати DevimatTM й монтажні набори DevicellTM Dry надається гарантія 10 років, на нагрівальні мати DevidryTM та саморегулюючий нагрівальний кабель – 5 років, на регулятори DeviregTM, DevidryTM, плівковий нагрівач DevifoilTM для дзеркал та силіконовий нагрівальний кабель – 2 роки, на додаткове обладнання та електричні нагрівачі – 2 роки.

Розрахунковий термін служби нагрівального кабелю, встановленого у стяжку, становить понад 50 років.

28.02.2012
©2011-2019 Profelectro.