Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Тепла підлога: Питання та відповіді

Корисна інформація

  1. Що краще використовувати під час встановлення теплої підлоги: нагрівальний кабель або мат?
    Головна умова полягає у виборі товщини стяжки. При монтажі нагрівального кабеля шар стяжки не менше 5-7 см, що підвищує рівень підлоги. Встановлення нагрівального мата devimat рекомендовано у разі, коли потрібно підвищувати рівень підлоги. Нагрівальні мати монтують в наливну підлогу або в шар плиткового клею.

  2. За рахунок чого відбувається нагрівання підлоги?
    У жилі нагрівального кабелю є електричний опір. При проходженні струму по жили виконується певна робота, в ході якої виділяється енергія. За рахунок цього відбувається нагрівання підлоги.

  3. Скільки може прослужити кабель DEVI?
    Виробником задокументовано термін служби кабелю, що становить 80 років. Офіційна гарантія від DEVI – 20 років.

  4. Чи допускається укладання нагрівального кабелю та тонких матів DEVI під ламінат?
    Монтаж допустимий у тому випадку, коли температура нагрівання не перевищуватиме 28°С. Це забезпечить безпеку та довговічність ламінованого покриття.

    Укладка нагревательных матов DEVI под ламинат

  5. Чи підходить система для обігріву стін?
    Нагрівальний кабель DEVI аналогічно кріпиться до стіни за допомогою монтажної стрічки, а зверху можна накладати шар штукатурки. Нагрівальні мати приклеюють на заздалегідь вирівняну і підготовлену поверхню, потім можна штукатурити стіни.

  6. Якою є основна функція програмованих терморегуляторів?
    Терморегулятори призначені для регулювання температури нагріву, що дозволяє суттєво економити електроенергію. Крім того, терморегулятори сприяють комфортному обігріву приміщення, регулюючи своєчасне увімкнення та відключення системи.

  7. Що таке система «Тепла підлога з інтелектом»?
    Терморегулятор з інтелектом Devireg Tougch розроблено для реальної економії електроенергії. Прилад працює таким чином, що в залежності від зовнішніх умов здатний оцінити швидкість нагрівання та остигання приміщення. Вмикання терморегулятора відбувається у призначений час для того, щоб до зазначеної години температура підлоги була максимально комфортною. Залежно від пори року терморегулятор може коригувати свою роботу.

  8. Як розрахувати кількість кабелю, необхідного для нагрівання теплої підлоги?
    Визначальну роль грає тип і призначення приміщення, його втрати. Як правило, на 1 м2 площі витрачається від 8 до 12 метрів нагрівального кабелю.

  9. Чи безпечно використовувати підлогу в житловому приміщенні?
    Завдяки відмінному контролю якості продукції на виробництві кабелі та нагрівальні мати DEVI відрізняються високим рівнем безпеки. Наявність випромінювань регулюється екраном, а холодні та гріючі кабелі з'єднуються перехідними муфтами.

  10. Яке допустиме навантаження терморегуляторів DEVI?
    Стандартне навантаження терморегуляторів DEVI не перевищує 16А. Насправді рекомендують вибирати навантаження менше на 15-20%.

  11. Чи підходить система «тепла підлога» для обігріву всього будинку?
    При грамотних і правильних розрахунках системи справді можливе економне обігрів будинку. Важливо звернутися до фахівця, який зробить необхідні розрахунки, допоможе з вибором системи.

  12. Наскільки відома торгова марка DEVI як виробник кабельного обігріву?
    Світовий ринок нагрівальних систем на 35% складається з продукції торгової марки DEVI.

  13. Чи можливе встановлення системи «тепла підлога» без формування стяжки?
    Таке покриття для підлоги як ламінат або паркет дійсно потребує особливих умов установки кабельного обігріву. Спеціально для них були розроблені системи Devicell DRY та Devidry.

  14. Які вимоги до сумішей для заливання матів та кабелів?
    Основною умовою правильного використання суміші є відсутність експлуатації доти, доки стяжка не висохне самостійно. Як правило, для повного висихання звичайного розчину цементу потрібно 30 днів. Термін висихання інших сумішей вказаний на упаковках і може змінюватись від двох тижнів до місяця.

  15. Чи потрібний під кабель фольгований відбивач?
    Основною функцією фольгованого відбивача є можливість запобігти тепловим втратам через перекриття в інші приміщення або на вулицю. Деякі виробники стверджують, що фольга здатна частково відбивати тепло та спрямовувати його вгору. Але за рахунок того, що фольга затиснута у стяжці, такого відбиття не відбувається. 

  16. Який оптимальний варіант теплової ізоляції під час монтажу теплої підлоги?
    Найкраще використовувати екструдований пінополістирол, товщина якого не менше 2 см, а щільність не менше 35 кг/м3. Втім, далеко не у всіх приміщеннях встановлення шару теплоізоляції обґрунтовано. Наприклад, у кімнатах без ізоляції можна обійтися, оскільки у житлових приміщеннях на нижніх поверхах під час опалювального сезону тепле повітря піднімається вгору та обігріває стелю та перекриття. Обґрунтовано використання теплової ізоляції у квартирах на перших поверхах, на балконах, над арками. 

  17. Чи можлива поломка нагрівальної системи «тепла підлога»?
    Основний ризик пошкодження кабелю є на етапі установки, коли можна пошкодити систему механічним шляхом. Будь-який інший варіант виключає поломку кабелю DEVI у процесі експлуатації.

  18. Чи можна ремонтувати нагрівальний кабель після того, як вже виконано монтаж?
    Такі роботи можуть виконувати лише підготовлені фахівці, які мають необхідне обладнання та навички для пошуку несправностей та виконання ремонту. Найважливішим етапом є точний пошук пошкодженої ділянки.

  19. Яке покриття для підлоги можна використовувати в комплексі з теплою підлогою DEVI?
    Фактично, жодних обмежень немає. Важливо розуміти, що немає сенсу встановлювати систему кабельного обігріву під паркетну дошку, товщина якої не менше 2 см, крізь шар якої тепло не пройде.
03.06.2014
©2011-2019 Profelectro.