Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Які вимикачі та розетки вибрати для дитячої кімнати?

Корисна інформація

Коли в сім'ї з'являється малюк, проблем та турбот у батьків, а також у старшого покоління – бабусь та дідусів – додається. Одна з найприємніших - це ремонт у дитячій, де пройдуть перші роки життя сина. Отже, шпалери обрані, стеля пофарбована, текстиль підібраний ... Але чогось не вистачає! Розеток та вимикачів, які обов'язково знадобляться для комфортного життя не лише самій дитині, а й іншим домочадцям.

Важливі моменты выбору

Для того щоб фурнітура стала незамінною, потрібно дотримуватися правил:

  • Безпека. Оскільки діти люблять досліджувати світ, цілком імовірно, що дитині захочеться перевірити розетку або вимикач на міцність. Розетки з механізмом захисту – правильне рішення у цій ситуації.
  • Дизайн. Тут важливо підібрати все так, щоб розетки та вимикачі не вибивались із загальної стилістики. Чим менше уваги вони привертатимуть, тим менше малюк клацатиме клавішами. Однак іноді можна кардинально змінити цю умову, якщо фурнітурі призначена роль акцентів.
  • Зручність. У серії Legrand Celiane, наприклад, є безшумні вимикачі – це дуже зручно, коли малюк дуже крихітний. Гучне клацання недоречне, коли дитина спить.

    З точки зору матеріалів вимикачі та розетки Legrand Celiane, купити які можна у різних магазинах, відповідають найжорсткішим вимогам. Екологічність матеріалів доведена сертифікацією за міжнародним стандартом, а вибір дизайнерів завжди ґрунтується на поєднанні якості та краси фурнітури.

выключатели Legrand Celiane для детской комнаты 

Одноклавішні вимикачі Legrand Celiane

Французький виробник пропонує відмінний асортимент для дитячих приміщень: тут і одинарні розетки, і зручні панелі, що складаються з двох-трьох розеток та вимикача, і вимикачі, що працюють з двох позицій, та багато іншого. Продукція Легранд, купити яку порекомендує не тільки дизайнер, а й електрик, який встановив за своє життя безліч різних розеток та вимикачів, підходить для дитячих кімнат будь-якого стилю та гендерної приналежності.

Головна особливість захисту – наявність у розетках спеціальних шторок, що перекривають доступ до заповітних отворів. Відомо, що спиці або будь-які інші палички, вставлені в розетку, загрожують здоров'ю дитини, але при цьому кожен другий, незважаючи на розповіді дорослих, обов'язково намагається засунути глибші сторонні предмети. Інженери компанії Легранд продумали все до дрібниць, тому юний дар просто не матиме шансів отримати удар струмом.

Ще один варіант – розетки з кришкою, яка блокується, закриваючи собою доступ до електромережі. Такі розетки можна передбачити не тільки в дитячій, а й у інших приміщеннях, куди входить дитина. У міру дорослішання та розуміння небезпеки розетки легко замінити на звичайні, і тут вже можна керуватися стилістикою та кольоровою гаммою фурнітури.

Як правильно розмістити розетки та вимикачі?

  1. Вимикач загального освітлення. Зазвичай його встановлюють на висоті 0,75-0,9 м від підлоги. Важливо, щоб шафа або відкриті двері не зачиняли вимикач.
  2. Додаткова розетка у вхідній зоні. Як правило її розміщують на висоті 30 см від підлоги та 10 см від отвору дверей.
  3. Розетки біля спального місця. Такі розетки використовуються для зволожувача повітря чи нічника. Розмістіть їх на висоті 15-30 см.
  4. Розетки на робочому столі. Як мінімум варто передбачити розетки для комп'ютера та лампи налаштування, решта – за необхідності. 

Разом для дитячої кімнати вам знадобиться 5-7 силових розеток та один вимикач.

08.07.2017
©2011-2019 Profelectro.