Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Як зіпсувати теплу підлогу: типові помилки при встановленні системи

Корисна інформація

Тепла підлога – одна з найнадійніших систем, які можуть бути встановлені у приватному будинку. Гарантія нею налічує десятиліття. А на думку фахівців, нагрівальні елементи потенційно можуть прослужити довше, ніж сама будівля.

Які підводні камені можуть чекати на вас при установці цієї системи?

1. Відсутність плану укладання кабелю чи мату.

Приступати до монтажуу теплої підлоги без підготовки не варто. Адже він не повинен покривати всю площу кімнати. Слід зважити, що нагрівальний елемент категорично заборонено встановлювати під габаритними меблями. Отже, на етапі ремонту ви повинні визначитися, де в приміщенні стоятимуть шафа, ліжко, комоди. Крім того, від площі поверхні, що покривається, залежить і необхідна площа нагрівального мату. Якщо неправильно її розрахувати, його може вистачити, чи навпаки – залишаться зайві шматки.

2. Неохайність на підготовчому етапі.

Перед укладанням мату поверхня повинна бути ідеально прибрана: підметена, пропилососена, оброблена ґрунтовим розчином. Інакше сміття і навіть частинки пилу не дозволять мату на клейовій основі надійно зчепитися із підлогою.

Що стосується нагрівального кабелю, його також важливо надійно зафіксувати на поверхні підлоги. Якщо нагрівальний елемент закріплений неякісно або елементи кріплення розміщені на великій відстані один від одного, вільні частини кабелю можуть "втягнутися" в розчин. Тобто кабель у стяжці буде розміщено на різному рівні. Це грубе порушення інструкції з монтажу теплої підлоги. Згодом кабель перегріватиметься, що призведе до його несправності.

3. Неправильне розташування датчика температури.

Для приладу, який повинен контролювати температуру, призначено певне місце. Він повинен бути строго посередині між сусідніми витками кабелю. Інакше він подаватиме терморегулятору спотворену інформацію. Якщо розмістити датчик занадто близько до стіни, він фіксуватиме нижчу температуру, ніж є насправді. Отже, терморегулятор змусить теплу підлогу працювати інтенсивніше, використовуючи більше електроенергії, ніж потрібно.

4. Вибір терморегулятора із недостатньою кількістю функцій.

Саме терморегулятор може зробити теплу підлогу не просто джерелом обігріву, а й системою, яка дозволяє заощаджувати на опаленні. При їх виборі в магазині електротоварів  слід розуміти, які можливості передбачає прилад. Залежно від функціоналу, терморегулятори поділяються на два види – прості та програмовані. Перші працюють за принципом вимикачів. Якщо ваше життя не підпорядковане певному графіку, і ви не маєте потреби планувати певні сценарії обігріву, його буде цілком достатньо.

А ось якщо ви хочете чітко встановити годинник, коли система працює менш інтенсивно або зовсім вимкнена, краще звернути увагу на програмований терморегулятор. Сучасні моделі пропонують багато функцій. Наприклад, ви можете встановити різні режими роботи теплої підлоги у вихідні та будні дні.

10.01.2019
©2011-2019 Profelectro.