Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Правильний монтаж вимикачів Legrand

Корисна інформація

Всі добре знають, що в кожному будинку повинні бути вимикачі. Вони - важливий елемент електричної мережі і повинні мати високу надійність, бути безпечними і зручними при установці. Саме такі якості мають усі вимикачі компанії Legrand. Крім функціональної досконалості, властивого кожному виробу виробника, дизайнери подбали і про естетичний зовнішній вигляд вимикачів «Легранд». Кожен покупець обов'язково підбере вимикач, який гармонійно впишеться в інтер'єр його будинку.

Особливості вимикачів Legrand

Варто розглянути, що складається з кожного вимикача. Він включає такі елементи:

  • основа, де розташовані всі деталі та за допомогою якої вимикач кріпиться до стіни або коробки для монтажу;
  • клавіші та контакти;
  • корпус;
  • рамка;
  • клемні колодки.

Механізм одноклавішного вимикача Valena Legrand (арт: 774401): вид ззаду та спереду.

Завдяки наявності основи із оцинкованої сталі вимикач надійно кріпиться до стіни. Примітно, що ця основа не схильна до деформації і має чотири отвори для монтажу. Кріпиться основа за допомогою спеціальних гвинтів, а форма отворів дозволяє вибрати потрібне положення вимикача - центрувати і повертати в різні боки. Маючи такі якості, вимикачі Legrand встановлюються в монтажну коробку будь-якого розміру. До речі, можна купити вимикач Legrand із пультом дистанційного керування. Основа металу, залежно від конкретної моделі, може мати спеціальні вирізи. На пластині знаходиться головний механізм, його корпус виготовлений із міцного полікарбонату, який також використовується для клавіш і рамок.

На кожному вимикачі компанії Legrand передбачені спеціальні пази, за допомогою яких можна легко демонтувати рамки та кришки клавіш. Для цього потрібно просто вставити викрутку у такі пази.

 

Одноклавішний вимикач Celiane Legrand (арт: 067002) з лицьовими панелями в 4 різних кольорах (арт. 068001, 066200, 068301, 064900) та рамкою Celiane Legrand (арт. 68661)

До речі, преміальні серії Legrand Galea Life та Legrand Celiane мають однакові механізми, тому для одного механізму можна підібрати кришки клавіш або рамку з різними кольорами. Це дуже зручно, якщо з часом виникає необхідність змінити вигляд і колір вимикача. Для вимикачів Legrand Celiane можна використовувати рамки, виготовлені з дерева, фарфору та навіть покриті шкірою. Контакти в таких виробах виготовлені з особливого елемента під назвою ArNi. Особливість цього матеріалу в тому, що там відсутня кадмій, який сприяє забруднення контактів. Таким чином, можна бути абсолютно впевненим у безпеці та довговічності вимикачів.

Для легкого та надійного підключення проводів до вимикача у ньому передбачені автоматичні клеми. Потрібно лише зачистити провід до потрібної довжини і приєднати до наявних клем. Цікаво, що багато моделей вимикачів мають клеми, розташовані під кутом 35 градусів, що робить процес підключення дуже легким. Клеми мають високу міцність і підходять для проводів з алюмінію та міді з перетином від 1,5 до 4 кв. мм. На тильній стороні корпусу розробники намалювали маркер, що має намічену довжину, який вказує, скільки потрібно зняти ізоляцію проводу для проведення якісного підключення. Також на корпусі схематично зображено процес підключення тих чи інших дротів. Все це є прикладом турботи виробника про потенційного покупця, адже не всі знають, як правильно зробити монтаж вимикача.

Ліворуч: Конструкція одноклавішного вимикача Legrand Valena. Справа: Схема підключення одноклавішного вимикача Legrand Valena

Багато моделей вимикачів Legrand оснащені захисною кришкою, датчиком руху, спеціальним світлодіодним підсвічуванням, а також механізмом, здатним аналізувати команди пульта дистанційного керування. До речі, світлодіоди можна просто замінювати, знявши кришку кнопки вимикача. У всіх серіях виробів Legrand представлені як одно-, так і двоклавішні вимикачі. Їх безперечними перевагами є:

  • простота монтажу;
  • наявні додаткові можливості;
  • екологічність;
  • міцність та безпеку;
  • безліч варіантів зовнішнього оформлення.

Купити вимикачі Legrand можна в інтернет-магазині Profelectro оформивши заявку онлайн або замовити за телефонами: (0800) 75-19-18, (044) 594-88-48

13.06.2017
©2011-2019 Profelectro.