Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Правильне встановлення розеток Legrand

Корисна інформація

Важко уявити собі сучасну квартиру, будинок або офіс без електричних розеток. Саме завдяки їх наявності ми можемо користуватися всіма благами цивілізації, які забезпечують нам комфорт у побуті та роботі. Нові пристрої дозволяють користуватися будь-якою технікою «безпосередньо», не вдаючись до допомоги всіляких посередників.

Монтаж розетки Legrand Cariva 

Розетки Legrand – на сьогоднішній день одні з найнадійніших, безпечних та довговічних пристроїв. Лінійка таких електроустановних товарів включає розетки для використання в приміщеннях з підвищеною вологістю, а також вироби для звичайних умов, які гармонійно впишуться в будь-який інтер'єр. Існують як одномодульні, так і багатомодульні пристрої, що дозволяють включити в мережу до п'яти електроприладів одночасно. Встановлювати такі модулі можна як горизонтально, і вертикально.

Монтаж розеток з гвинтовими та безгвинтовими затискачами

Для встановлення розетки з гвинтовим затиском необхідно закріпити провід за допомогою гвинта між клемами. Такий затиск підійде як для дротів з алюмінію, так і для мідних. Через деякий час провід може деформуватися в місці кріплення, що обумовлено температурним впливом. Це може порушити контакт. Але цю проблему легко виправити, підібгавши гвинт. Розетки з гвинтовими затискачами представлені в серіях Legrand Oteo та Legrand Quteo.

 

    

Механізми розеток Legrand з гвинтовими клемами (зліва направо): Cariva арт. 773620Valena арт. 774320Valena арт. 774420 Valena арт. 770122

Щоб з'єднатися за допомогою безгвинтового затиску, необхідна звичайна або пружна клема. Таке з'єднання переважно для дротів з міді, які не схильні до деформації при впливі високих температур. Розетки з безгвинтовими затискачами представлені у серії Legrand Galea Life. Розетки як з гвинтовими, так і безгвинтовими затискачами є в таких серіях як Legrand Valena, Legrand Celiane, Legrand Cariva, Legrand Mosaic, Legrand Plexo.

 

Механізми розеток Legrand з безгвинтовими клемами (зліва направо): Etika арт. 672220Valena Life арт. 753425

Види клем для розеток

Існують розетки з безгвинтовими та гвинтовими клемами. Розглянемо кожен варіант кріплення докладніше.

Гвинтові клеми

За допомогою спеціального гвинта можна затиснути провід, розмістивши його між пластинами. При навантаженні дріт розжарюється, а за її відсутності – остигає. Даний процес сприяє «розгойдування» клеми, через деякий час контакт між нею і проводом стає гіршим, з'являється нагар, що пізніше загрожує поломкою розетки. У такому кріпленні краще застосовувати алюмінієві дроти. Через деякий час після експлуатації дроти піддаються деформації, а контакт перегрівається. Щоб уникнути такого роду проблеми, потрібно просто вчасно підтискати гвинт.

Автоматичні (безгвинтові) клеми

Такий вид клем має спеціальний зуб, загнутий усередину. За допомогою пружини до нього приєднується провід. Встановити розетку з таким затиском дуже просто. Потрібно помістити в клему зачищений до необхідної довжини провід, він затискається автоматично. Натиснувши кнопку, можна вийняти провід назад. Для такого виду кріплення підходять мідні дроти. Безгвинтові клеми коштують трохи дорожче за гвинтові, але вони прості в обслуговуванні, а також позбавлять вас необхідності раз на шість місяців підтягувати проводку.

Монтування розеток Legrand

  1. Спочатку на стіні необхідно встановити підрозетник. Якщо стіна цегляна чи бетонна, використовуються дюбелі. Якщо монтаж здійснюється на дерево або пластик, застосовуються шурупи. Самонарізи та гвинти необхідні, коли підрозетник монтується на металеву основу. За допомогою дриля попередньо готуються отвори.
  2. Пристрій кріпиться до підрозетника. Для цього на виробі є спеціальні отвори.
  3. Проведення приєднують до клем розетки.
  4. Кріпиться рамка та декоративна коробка, яку потрібно зафіксувати по центру за допомогою гвинта.

 

Звичайно, маніпуляції по установці необхідно проводити за відсутності напруги в мережі. Всі розетки Legrand зроблені з якісних матеріалів (кераміка, дерево, фарфор, шкіра) і з легкістю прикрасять навіть найрозкішніший інтер'єр. Також представлені вироби відрізняються високою надійністю, функціональністю та довговічністю.

Купити розетки Legrand можна у спеціалізованому інтернет-магазині.

10.05.2017
©2011-2019 Profelectro.