Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Навіщо потрібні силові розетки

Корисна інформація

Більшість сучасних електроприладів використовують для свого живлення мережі з напругою 220 вольт, чого цілком достатньо для їх ефективної роботи. Тим не менш, особливо ресурсозатратне обладнання, як системи електричного обігріву вимагають напруги в 380 вольт, яке підводиться в будинок спеціальними трифазними кабелями.

Щоб убезпечити себе від надмірного перегріву розеток і вилок при пікових навантаженнях, використовуються силові розетки, розраховані на подібні умови експлуатації. Електрофурнітура Legrand, орієнтована на вирішення подібних завдань, відрізняється відмінною якістю, тому використовувати саме її з подібною метою буде найбільш доцільним. Найчастіше використовуються розетки з наступним номінальним струмом:

  • 20 А для помірного використання приладів з високим енергоспоживанням;
    32 А для живлення потужнішого обладнання.

Існують спеціальні розетки «Легранд», які здатні задовольнити подібні потреби, щоправда, конструктивно вони досить сильно відрізняються від традиційного варіанту на 220 вольт. Насамперед це стосується кількості контактів, яких може бути від трьох до п'яти. Перші три з них — силові, до яких можуть додаватися «нуль» і заземлення. За рахунок цього варто враховувати, що до подібних розеток потрібні відповідні вилки на три контакти.

 силовая розетка с вилкой Legrand

Фахівці інтернет-магазину «Профелектро» зазначають, що однією з найважливіших вимог при підборі слід вважати максимальний пропускний струм, у якому корпус розетки не починає нагріватися. Чим вище цей показник, тим надійніша розетка в процесі активної регулярної експлуатації. Велику роль також відіграє площа зіткнення всіх силових контактів, оскільки чим вище цей показник, тим надійніша конструкція самої розетки.

Не варто економити і на відповідних вилках, оскільки їхня стійкість до температурних перегрів повинна бути не нижче, ніж у самого джерела живлення. Силові розетки Legrand купити зараз можна за цілком адекватною ціною, але зберегти їх цілісність при надмірному навантаженні допоможуть спеціальні автоматичні вимикачі.

вилка для силовой розетки Legrand

Вони запобігають різким стрибкам напруги і коротким замиканням, розриваючи електричний ланцюг, тим самим захищаючи не тільки саму електрофурнітуру, але й усі побутові електроприлади та обладнання, які живлять в мережу.

17.09.2018
©2011-2019 Profelectro.