Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

Кілька слів про теплоізоляцію при монтажі теплої підлоги

Корисна інформація

Майже в кожній статті про теплу підлогу згадується важливість теплоізоляції. Може скластися враження, що без неї вся система стає майже безглуздою. У цій статті ми розповімо, коли від теплоізоляційного шару дійсно не можна відмовитись і яким він має бути.

Призначення теплоізоляційного шару цілком очевидне: він допомагає "направляти" тепло у ваше приміщення і максимально уникнути тепловтрат. Останні безпосередньо залежать від того, що знаходиться під підлогою, на якій встановлено

 система. Якщо це підвал або інше неопалювальне приміщення, втрати будуть значними. А от при сусідстві із теплим приміщенням – мінімальними.

З цього випливає, що якщо підлога знаходиться на ґрунті, над підвальним або іншим холодним приміщенням, теплоізоляція є обов'язковою. Те саме стосується теплої підлоги на балконі, якщо під балконною плитою знаходиться вулиця. Якщо вам пощастило, і під вами знаходиться опалювальне приміщення, шар теплоізоляції бажаний, але не обов'язковий.

Окремо слід поговорити про поєднання теплоізоляційного шару з нагрівальними матами. Останні хороші тим, що монтуються без товстого шару стяжки безпосередньо під покриття. Власне, це одна з головних переваг матів. Але якщо безпосередньо на теплоізоляцію встановити мат, а зверху покласти плитку, вона може з часом потріскатися. Щоб цього уникнути, мат потрібно встановлювати над шаром цементної стяжки, що покриє теплоізоляцію.

Якщо у вашому випадку теплоізоляція є обов'язковою, потрібно приділити увагу правильності її вибору. На жаль, ринок переповнений неякісними матеріалами, які не мають ізолюючих властивостей. Одні з таких - металізована лавсанова плівка, фольга, пробкова підкладка, ізолятори типу "пенофол". Вони не підходять для теплоізоляції.

Як вибрати хороший теплоізоляційний матеріал?

Оцінити його можна за кількома критеріями: коефіцієнт теплопровідності, товщина та щільність. Чим нижчий цей коефіцієнт, вище товщина та щільність – тим краще. Особливу увагу слід звернути на густину матеріалу, адже зверху теплоізоляції заливається досить важкий шар стяжки. Фахівці з монтажу теплої підлоги рекомендують використовувати матеріали щільністю не нижче 30 кг/м³. Що стосується товщини теплоізоляційного шару, то він має бути не менше 20 мм, а для балконних плит – не менше 50 мм.

Правильний вибір теплоізоляції не лише забезпечить ефективність роботи системи, а й дозволить використати менше електроенергії.

15.05.2019
©2011-2019 Profelectro.