Режим работы

Магазин Пн-Пт 09:00-17:00
Склад Пн-Пт 09:30-15:30
Сб-Нд – вихідні

Многоканальный телефон
Телефон 0800 75 19 18
Каталог электротоваров

FAQ про встановленню проводки в будинку: базова інформація для користувачів

Корисна інформація

Проведення в будинку – справа тонка. У всіх сенсах слова. Якщо з установкою розеток і навіть монтажем теплої підлоги може впоратися навіть фахівець, то прокладання кабелів і дротів точно варто довірити професіоналу. Але в деяких моментах вам варто орієнтуватися самому. У цій статті ми розповімо про такі базові речі.

Як зрозуміти, що настав час міняти проводку?

Потреба у заміні проводів видається неочевидною. Адже якщо все працює, то потреби в заміні немає. Але це лише на перший погляд. Фахівці стверджують, що заміна проводки не потрібна, тільки якщо ви придбали будинок у новобудові і не маєте проблем з електрикою. А ось якщо ви живете у будинку старого житлового фонду, заміну варто зробити під час найближчого ремонту.

Чи можна завести у квартиру кілька нових дротів, якщо ремонт не планується?

Якщо будинок і проводка старі, а зробити ремонт поки не можна, то в квартиру можна провести нові дроти. Це прийнятний варіант, ніж ризик перевантажити систему тим кількістю техніки, яку вона була розрахована. Додаткові дроти зазвичай заводять у санвузол (для пральної машини та водонагрівача) або кухню (для варильної панелі, витяжки, духовки).

У чому різниця між прихованим та відкритим типом укладання проводки?

В ідеалі ви не повинні бачити дроти, якими проходить електричний струм. Такий результат можливий, якщо вони прокладатимуться прихованим способом. Крім естетичних, він має й інші переваги: прихованого дроту не страшні механічні пошкодження, пил та волога. Одним словом, приховане проведення є більш безпечним. Відкритий тип використовують у крайньому випадку. Наприклад, щоб завести у квартиру нові дроти.

Матеріал дроту: мідь чи алюміній?

Саме з цих двох матеріалів можуть виготовлятися кабелі. Щоправда, варіант з алюмінію зустрічається лише у старих будинках, де вони були встановлені ще за будівлі. Цей матеріал має лише одну помітну перевагу – відносно низька вартість. Але цей плюс ніяк не переважує серйозний мінус: згодом алюмінієві дроти стають крихкими і можуть обламуватися. Цей момент міг би бути винятком із правила, якби наші електромережі були схильні до перепадів напруги.

Якщо у вас виникли інші питання – звертайтесь за консультацією до наших менеджерів, замовивши зворотній дзвінок на сайті.

11.04.2019
©2011-2019 Profelectro.